Notice: Undefined index: HTTP_ACCEPT_LANGUAGE in /var/www/vhosts/pharmaacademy.be/httpdocs/index.php on line 20
Pharma Academy

Opleidingen

Het managen van de apotheek: Best practices in de apotheek - 1 Dag(en)

Tijdens het uitvoeren van de dagelijkse taken, die gaan van het afleveren van geneesmiddelen en het voorraadbeheer tot het papierwerk, en andere taken moet de apotheker-titularis vaak het hoofd koel houden. Een duidelijke organisatie is essentieel om niet te verdrinken in het werk. Daarnaast is het aansturen van het team belangrijk: streeft iedereen hetzelfde doel na?

De (...)

Meer info

Begeleiding van de toekomstige en jonge mama - 2 Dag(en)

Elke dag worden in België ongeveer 340 baby’s geboren, dat wil zeggen 1 baby per apotheek om de 15 dagen.

Toekomstige en jonge mama's laten toe het imago te bevorderen van een apotheek waar men 'plezieraankopen' doet en niet enkel 'ziektegerelateerde aankopen'. De aangeboden gamma’s zijn divers: cosmetica en verzorging, accessoires en voeding.

Moeders (...)

Meer info

Pediatrie: welk advies aan de toonbank? Module 1 - 1 Dag(en)

 De gezondheid van een kind blijft het meest waardevolle voor zijn ouders. Helaas kan een kind worden geconfronteerd met allerlei ziekten, die gelukkig voor het overgrote deel goedaardig zijn. Ouders hebben vaak advies nodig of gewoon behoefte aan geruststelling. De apotheek is vaak hun eerste aanspreekpunt. Het is belangrijk om de alarmsignalen te kennen om hen (...)

Meer info

Stoppen met roken: gepersonaliseerde opvolging - 1 Dag(en)

Geaccrediteerde opleiding ! Roken is de belangrijkste oorzaak van vermijdbare sterfgevallen in België. 19.000 Belgen sterven elk jaar aan de gevolgen van roken. 2500 Belgen sterven elk jaar aan passief roken. Meer dan 1 op 4 Belgen rookt. 10% van de zwangere vrouwen rookt tijdens de zwangerschap. Roken is de oorzaak van 1 kanker op 3 (...)

Meer info

Slaap, Stress, Burn-out : gepersonaliseerde begeleiding - 1 Dag(en)

Geaccrediteerde opleiding ! Tegenwoordig wordt er vaak gepraat over stress of burn-out.  De prestatierace in onze samenleving heeft een impact op onze levensstijl en ons stressniveau.  Onze slaap kan er ook door verstoord raken.

Een op de vijf vrouwen en een op de tien mannen vertonen minstens één keer in hun leven depressieve symptomen.  Het (...)

Meer info

De negatieve gevolgen van de zon op de huid, een coherent en dynamisch commercieel aanbod. - 1 Dag(en)

Deze opleiding is gelinkt aan de maandelijkse marketingacties.

Ze heeft als doel jullie de middelen te bieden om acties rond het maandthema te kunnen realiseren.

De thema's die aan bod komen, zijn:

    De gevolgen van de zon op het haar
    Brandwonden
    Zonneallergie
    Wondzorg
    Transpiratie

Meer info

Oxidatieve stress en de voeding : Gepersonaliseerde opvolging - 1 Dag(en)

Oxidatieve stress is een van de belangrijkste verouderingsmechanismen, maar wordt er ook van beschuldigd aan de basis te liggen van heel wat chronische ziekten zoals: kanker, coronaire hartziekte, diabetes, nierfalen, de ziekte van Alzheimer, de ziekte van Parkinson, ... Oxidatieve stress wordt gedefinieerd als een onevenwicht tussen de vrije radicalen en antioxidanten ten gunste van de (...)

Meer info

EPN Pijn + Moeder en kind - 1 Dag(en)

Een hele dag lang verdiepen we ons in een paar onderwerpen die vaak aan de balie worden besproken. 

1) Acute en chronische pijn vereisen een dynamische reactie. Kunnen bepaalde pijnklachten preventief worden behandeld? Welk advies kunnen we geven voor verschillende soorten pijn (artrose, ongevallen, artritis, hoofdpijn,...)?

2) Hoe kunnen we optimale ondersteuning bieden vanaf de wens om zwanger (...)

Meer info

Spijsverteringsklachten: welk advies aan de toonbank? - 1 Dag(en)

Met de huidige westerse eet- en leefgewoonten zijn spijsverteringsproblemen sterk aanwezig. Bijna zes op de tien Belgen klagen over de ene of de andere spijsverteringsstoornis. De apotheek beschikt over vele geneesmiddelen en voedingssupplementen voor deze problemen. Niet-medicamenteus advies is ook belangrijk om herhaling van deze stoornissen te voorkomen.

Tijdens de opleiding komen de volgende onderwerpen (...)

Meer info

De verzorging van handen & voeten: welk advies aan de apotheek? - 1 Dag(en)

Winter en zomer worden onze handen en voeten blootgesteld aan allerlei soorten agressie. Veel problemen kunnen worden vermeden of beperkt door een dagelijkse verzorging.

Deze opleiding heeft als doel jullie de middelen te bieden om acties, animaties rond hygiëne en hydratie van handen en voeten te kunnen realiseren, met of zonder het Callegari toestel. In de namiddag wordt er een (...)

Meer info

Pediatrie: welk advies aan de toonbank? Module 2 - 1 Dag(en)

De gezondheid van een kind blijft het meest waardevolle voor zijn ouders. Helaas kan een kind worden geconfronteerd met allerlei ziekten, die gelukkig voor het overgrote deel goedaardig zijn. Ouders hebben vaak advies nodig of gewoon behoefte aan geruststelling. De apotheek is vaak hun eerste aanspreekpunt. Het is belangrijk om de alarmsignalen te kennen om hen (...)

Meer info

EPN Pijn + Moeder en kind - 1 Dag(en)

Gedurende een volledige dag dompelen we ons onder in een aantal onderwerpen die vaak besproken worden aan de toonbank. 

1)Acute en chronische pijn vragen een dynamisch antwoord. Kunnen we bepaalde  pijnklachten preventief behandelen?Welke raad geven we best bij de verschillende types pijn? (artrose, ongeval, artritis, hoofdpijn,...)

2)Hoe kunnen we een optimale begeleiding aanbieden vanaf de zwangerschapswens tot na (...)

Meer info

Huisdieren: welk advies aan de toonbank? - 1 Dag(en)

Het huisdier neemt een belangrijke plaats in bij de Belgische huishoudens. Honden en katten het meest populair. In 2014 hadden de Belgische gezinnen 1,5 miljoen honden en 2,2 miljoen katten. Gemiddeld gaat 0,8% van de uitgaven van Belgische gezinnen naar huisdieren.

Deze uitgaven worden ook gedaan in de apotheek, door de aankoop van voedings- en (...)

Meer info

Make up, een coherent en dynamisch commercieel aanbod. - 1 Dag(en)

Tips & tricks over make up !

De apotheken beschikken over make-up producten die geschikt zijn voor de gevoelige huid.

Deze opleiding geeft ons theorie in de voormiddag, en in de namiddag leren we dit praktisch dankzij een workshop.

Meer info

EHBO: Best practices in de apotheek - 1 Dag(en)

Wil je andere kunnen helpen als er iets gebeurt? Leer helpen en volg een opleiding eerste hulp.Leer omgaan met noodsituaties door een praktische opleiding in eerstehulptechnieken.Je ontvangt een attest na de dagopleiding.Wie weet heb je dan ook interesse om je bij het Rode Kruis verder bij te scholen en regelmatig je kennis en vaardigheden op te frissen.

Meer info

Medicatienazicht bij polymedicatie - 0.50 Dag(en)

Veel patiënten met chronische medicatie zijn ouder dan 65 jaar. Het risico op bijwerkingen van geneesmiddelen neemt sterk toe met de leeftijd en bij polymedicatie. Internationaal onderzoek heeft aangetoond dat ongeveer 5% van alle acute ziekenhuisopnamen verband houdt met het gebruik van een geneesmiddel. Voor (...)

Meer info

Een gezond gewicht: hoe bekomen en/of behouden; een coherent en dynamisch commercieel aanbod - 1 Dag(en)

Gewicht is meer dan alleen maar een esthetische kwestie ... In België heeft bijna één op de twee volwassenen en één op de vijf kinderen jonger dan 18 jaar een gewicht dat een bedreiging vormt voor (...)

Meer info

Allergieën : een coherent en dynamisch commercieel aanbod - 1 Dag(en)

Allergie is een verstoring van het immuunsysteem. Er ontstaat met een verlies aan tolerantie tegenover stoffen die normaal goed verdragen worden. Deze stoffen worden allergenen genoemd. Er bestaan verschillende allergieën. Zij kunnen zich manifesteren als huid- (netelroos, dermatitis), luchtweg- (rhinitis, astma) of veralgemeende (anafylaxie) aandoeningen en hun prevalentie is in de afgelopen 20-30 jaar sterk toegenomen (...)

Meer info

Farmaceutische zorg bij kanker - 1 Dag(en)

Jaarlijks krijgen meer dan 60.000 mensen de diagnose van kanker. Gelukkig zien we deze ziekte evolueren van een levensbedreigende aandoening naar een chronische ziekte. Ook in de behandeling is er een evolutie. De behandeling van kanker speelt zich vandaag nog steeds voornamelijk af in de ziekenhuisomgeving, maar meer en meer kankerpatiënten worden slechts gedurende korte tijd (...)

Meer info

De basisprincipes van huidverzorging, een coherent en dynamisch commercieel aanbod ! - 1 Dag(en)

In de namiddag : workshop reinigen en hydrateren van de huid !

De beste huidverzorging begint bij het aanschaffen en gebruiken van de juiste producten. 

Het is niet gemakkelijk om een droge huid te onderscheiden van een gedehydrateerde huid. Wanneer de huid trekt, wordt meteen gedacht aan een droge huid. Nochtans komt dit vaak door een gebrek aan (...)

Meer info

Farmaceutische zorg: evolutie van de rol van apotheker naar gezondheidscoach. - 1 Dag(en)

De uitvoering van al de nieuwe diensten in de apotheek zal wellicht meerdere praktische vragen oproepen: Moet u deze nieuwe diensten gewoon toevoegen aan de huidige manier van werken of is het beter het roer radicaal (...)

Meer info

Ouderdomsgerelateerde problemen: welk advies aan de toonbank? - 1 Dag(en)

Steeds meer mensen leven langer. De nieuwe cijfers van de FOD Economie bevestigen een stijging van de levensverwachting in België voor 2016. De levensverwachting voor de gehele bevolking was 81,4 jaar. Ten opzichte van 2015 is er een toename van 0,5 jaar voor mannen en vrouwen samen. De levensverwachting van vrouwen is 83,8 jaar en die (...)

Meer info

Winterkwalen: voorkomen en genezen Een coherent en dynamisch commercieel aanbod - 1 Dag(en)

Loopneus, hoest, koorts, keelpijn ... Bij koud en nat weer komen virale infecties regelmatig voor. De griep is een zeer besmettelijke virale aandoening. Het onderscheid tussen een verkoudheid en griep is soms moeilijk, omdat de symptomen gelijklopend zijn, maar de gevolgen zijn niet te vergelijken. Gemiddeld krijgt  jaarlijks 1 op de 10 mensen de griep. Elk (...)

Meer info

Fytotherapie, aromatherapie; welk advies aan de toonbank? - 1 Dag(en)

Ook de wereld van de planten kan ons helpen ! Aromatherapie, naturopahtie (natuurgeneeskunde), fytotherapie...Ook deze methoden kunnen ons soms beter maken of zelfs genezen of een gevoel van welbehagen, een lichamelijk en emotioneel evenwicht bezorgen. Net als de fytotherapie "verzorgen met platen" vertrouwt de aromatherapie op het gebruik van planten voor medicinale doeleinden. Terwijl de fytotherapie (...)

Meer info

De verzorging van de rijpe huid - 1 Dag(en)

Huidveroudering kan al worden opgemerkt vanaf de leeftijd van 25 jaar.  Het verandert alle huidlagen. De opperhuid ondergaat een celvertraging en de aanmaak van lipiden wordt vertraagd. De huid is minder resistent, sneller geïrriteerd en ook gevoeliger.  De lederhuid  of dermis wordt ook niet gespaard. De aanmaak van collageen en elastine vermindert waardoor de huid verandert. (...)

Meer info

Het managen van uw apotheek Module 2:Best practices in de apotheek - 1 Dag(en)

Tijdens het uitvoeren van de dagelijkse taken, die gaan van het afleveren van geneesmiddelen en het voorraadbeheer tot het papierwerk, en andere taken moet de apotheker-titularis vaak het hoofd koel houden. Een duidelijke organisatie is essentieel om niet te verdrinken in het werk. Daarnaast is het aansturen van het team belangrijk: streeft iedereen hetzelfde doel na?

Meer info

WeCare Pro: O² + IMV + Huisapotheker - 1 Dag(en)

We beginnen de dag met een theoretische opleiding voor de huisapotheker. Hoe maak je een medicatie schema? Wat zijn de criteria? Wat is de rol van een huisapotheker?

In de namiddag bespreken we enkele praktische toepassingen van het WeCare Pro programma: O², IMV en de referentie-apotheker.

Meer info

Seizoensgebonden thema-opleidingen: Zomer - 1 Dag(en)

Elke maand wordt een patiëntenflyer met promoties gemaakt. Deze flyer wordt opgesteld rond een thema dat in lijn ligt met seizoensgebonden aandoeningen, wereldgezondheidsdagen, ... Het doel is om op het juiste moment producten aan een lagere prijs aan te bieden. Als gezondheidszorgbeoefenaar kunnen we deze aanbiedingen combineren met acties, animaties of infomomenten rond gezondheid of dermocosmetica.

We (...)

Meer info

Seizoensgebonden thema-opleidingen: Herfst - 1 Dag(en)

Elke maand wordt een patiëntenflyer met promoties gemaakt. Deze flyer wordt opgesteld rond een thema dat in lijn ligt met seizoensgebonden aandoeningen, wereldgezondheidsdagen, ... Het doel is om op het juiste moment producten aan een lagere prijs aan te bieden. Als gezondheidszorgbeoefenaar kunnen we deze aanbiedingen combineren met acties, animaties of infomomenten rond gezondheid of dermocosmetica.

We (...)

Meer info

Seizoensgebonden thema-opleidingen: Winter - 1 Dag(en)

Elke maand wordt een patiëntenflyer met promoties gemaakt. Deze flyer wordt opgesteld rond een thema dat in lijn ligt met seizoensgebonden aandoeningen, wereldgezondheidsdagen, ... Het doel is om op het juiste moment producten aan een lagere prijs aan te bieden. Als gezondheidszorgbeoefenaar kunnen we deze aanbiedingen combineren met acties, animaties of infomomenten rond gezondheid of dermocosmetica.

We (...)

Meer info

De verzorging van het haar: een coherent en dynamisch commercieel aanbod - 1 Dag(en)

Zorg dragen voor het haar is aandacht besteden aan de juiste keuze van de producten. Je houdt best rekening met de verschillende haartypes.  We kunnen verschillende haarproblemen onderscheiden. Het haar wassen wordt door de meeste mensen als een banale handeling beschouwd. Niets is minder waar ! Het is absoluut noodzakelijk de hoofdhuid en het haar goed (...)

Meer info

Seizoensgebonden thema-opleidingen: Lente - 1 Dag(en)

Elke maand wordt een patiëntenflyer met promoties gemaakt. Deze flyer wordt opgesteld rond een thema dat in lijn ligt met seizoensgebonden aandoeningen, wereldgezondheidsdagen, ... Het doel is om op het juiste moment producten aan een lagere prijs aan te bieden. Als gezondheidszorgbeoefenaar kunnen we deze aanbiedingen combineren met acties, animaties of infomomenten rond gezondheid of dermocosmetica.

We (...)

Meer info

Medicatiereview - 1 Dag(en)

Het medicatieschema opstellen is een eerste stap. 

Maar de taak van de huisapotheker kan veel verder gaan, door een goede begeleiding kunnen we het juist gebruik van medicijnen bevorderen en een aantal veel gemaakte fouten voorkomen.We bekijken hoe we een medicatiereview kunnen uitvoeren aan de hand van een aantal tools. En gaan er praktisch mee aan de (...)

Meer info

Polymedicatie en medicatiereview (farmaceutische zorg) - 1 Dag(en)

Toelichting betreft:

polymedicatie

types medicatienazicht

ongewenste effecten

interacties

praktische toepassing

Communicatie

Meer info

Alles over voeding, vitaminen en mineralen voor een gezonde levensstijl. - 1 Dag(en)

We gaan dieper in op preventie, voedings- en leefstijladviezen bij:

obesitas, ondervoeding, diabetes, cholesterol, hart- en vaatziekten, dementie enz.

U leert meer over motiverende communicatie.

Meer info

Verslavingsproblematiek: BZD, rokers, pijnstillers en alcohol. - 1 Dag(en)

Hoe advies geven bij slaapproblemen, pijn, rookstop.

Medicamenteus advies en biopsychosociaal model.

Meer info

Bouwen aan een sterk team en daadkrachtig apotheekmanagement : - 1 Dag(en)

Hoe creëer je een sterk en effectief team?

Hoe bereik je samen de gewenste doelen?

U leert meer over omgaan met cijfers, communicatie en het maken van connectie.

Meer info

Intieme aandoeningen - 1 Dag(en)

gynaecologische klachten, menopauze, premenstrueel syndroom, endometriose, anticonceptie en contra-indicaties.

Seksueel overdraagbare aandoeningen,...

HPV vaccinatie,...

Hoe te voorkomen, herkennen en behandelen

Meer info

Volgende opleidingen

Volledige agenda