Een gezond gewicht: hoe bekomen en/of behouden; een coherent en dynamisch commercieel aanbod 1 Dag(en)

Gewicht is meer dan alleen maar een esthetische kwestie ... In België heeft bijna één op de twee volwassenen en één op de vijf kinderen jonger dan 18 jaar een gewicht dat een bedreiging vormt voor hun gezondheid.  De twee belangrijkste oorzaken van obesitas zijn nochtans gemakkelijk te corrigeren, namelijk een te rijke voeding en een gebrek aan lichaamsbeweging.  Het is essentieel dat we onze patiënten kunnen adviseren over de basisregels voor een gezonde leefstijl en voeding.

Bepaalde gezondheidstoestanden of de inname van geneesmiddelen vereisen een specifiek dieet, dus het is belangrijk de patiënt enige aanwijzingen te kunnen geven om elk risico van verergering van de ziekte of elke interactie te vermijden.

Tot slot zullen enkele ontgiftings-, afslankings- en anti-cellulitistips ook nuttig zijn om zich goed in zijn lichaam te voelen.

Tijdens de opleiding komen de volgende onderwerpen aan bod: Wat is een gezonde en evenwichtige voeding? -Specifieke diëten (diabetes, hypertensie, cholesterol, jicht, kanker, coeliakie, allergieën) - Diëten volgens de leeftijd (kinderen, adolescenten, volwassenen, zwangere vrouwen, senioren) -Voedingsmiddelen en geneesmiddelen-Ontgifting-Cellulitis-Hoe zit het met afslanksupplementen?

 

Extra info

Doel: Geef voedingsadvies, informatieve conferenties bij patiƫnten en bewustmakingsacties
Publiek: Apothekers, assistenten en vervangers
Verplichting:
Credits permanente vorming: /

Volgende data voor deze opleiding

Datum Taal Locatie voor de opleiding Coach Aantal beschikbare plaatsen:  
Geen datum voor deze opleiding gepland op dit ogenblik