Notice: Undefined index: HTTP_ACCEPT_LANGUAGE in /home/clients/f2256c14ebd53631abb38634ced389e8/sites/pharmaacademy.be/index.php on line 20
Pharma Academy

Huisdieren: welk advies aan de toonbank? 1 Dag(en)

Het huisdier neemt een belangrijke plaats in bij de Belgische huishoudens. Honden en katten het meest populair. In 2014 hadden de Belgische gezinnen 1,5 miljoen honden en 2,2 miljoen katten. Gemiddeld gaat 0,8% van de uitgaven van Belgische gezinnen naar huisdieren.

Deze uitgaven worden ook gedaan in de apotheek, door de aankoop van voedings- en verzorgingsproducten, producten tegen vlooien en teken en, uiteraard, geneesmiddelen op voorschrift. Daarnaast wordt de apotheker vaak gevraagd om zijn klanten advies te geven bij de verschillende aandoeningen van het dier. Het is dan nuttig de aandoeningen te kunnen herkennen waaraan het dier lijdt en een geschikte behandeling voor te stellen in geval een goedaardige aandoening of het baasje door te verwijzen naar een dierenarts in geval van een aandoening van ernstige aard.

Tijdens de opleiding komen de volgende punten aan bod: voeding van het huisdier, verzorging, vlooien en teken, wormen, basisadvies voor zelfmedicatie bij het dier.

Extra info

Doel: Advies versterken aan de toonbank
Publiek: Apothekers, assistenten en vervangers
Verplichting: /
Credits permanente vorming: 12A

Volgende data voor deze opleiding

Datum Taal Locatie voor de opleiding Coach Aantal beschikbare plaatsen:  
Geen datum voor deze opleiding gepland op dit ogenblik